Stokvis Tapes
Aalberts
CABKA
Sigfox
Rosnące zagrożenie rozprzestrzenianiem się epidemii koronawirusa oraz jego pośrednie skutki w postaci przerwania łańcucha dostaw sukcesywnie przyczyniają się do wstrzymywania produkcji w największych europejskich fabrykach samochodów.

W związku z aktualną sytuacją w branży, zarząd spółki Pilkington Automotive Poland opracował obowiązujący do 27 marca krótkookresowy plan produkcji, który uwzględnia ograniczenia działalności w wybranych obszarach firmy. Ta tymczasowa decyzja została poparta wnikliwą analizą naszego bezpośredniego otoczenia biznesowego.Dynamika obecnej sytuacji wymaga gotowości na elastyczność w zależności od zmieniających się warunków. Dlatego na bieżąco będziemy śledzić jej rozwój oraz informować o wszelkich zmianach i dalszych decyzjach.

Pilkington Automotive Poland to dwa zakłady produkcyjne w Sandomierzu i Chmielowie. Spółka jest dostawcą szyb samochodowych do aut wielu koncernów motoryzacyjnych.
Udostępniono